Søk hjelp

Det er ingen grunn til å sammenlikne narkotika og alkohol, begge er ille og det er ikke noe poeng i å påpeke noen av bakdelene som den ene har i forhold til det andre. Det beste er å ikke drive på med noen av dem, fordi det hjelper ingenting i ditt liv. Det gjør deg avhengig, det koster mye penger og det kan være livstruende eller kan skade deg for livet. Så hvilke grunner finnes egentlig for å drive på med det?

Spesielt siden det er så mye annet man kan gjøre i sitt liv for å fylle opp eventuelle tomrom, det er andre steder man kan vende seg for hjelp, ikke til flaska eller til sprøyta. For å si det sånn. Det fleste kjenner til noen som har et eller annet slikt problem, enten med dop, alkohol eller spillavhengighet. Ingen er beskyttet fra problemene, og noen ganger hjelper det heller ikke om du er rik. Som du ser når det kommer på nyhetene om en eller annen kjent person som er i avrusning. Vend deg til andre ting i livet, fortsett på skolen, om ikke det passer deg, lær deg et yrke, det finnes alltid noe som passer til ens personlighet.

Blå Kors Ungdom har alltid forsøkt å utgjøre en forskjell når det kommer til slike problemer og det er jo livsviktig i et samfunn hvor det sosiale stigmaet er veldig høyt. Ikke alle er like godt forberedte på livet, ikke alle har hele livet sitt planlagt. Det er ikke alle som vet hva de skal studere, eller jobbe med, eller når de skal gifte seg og få barn. Og det er helt greit, det er en del av skjønnheten til menneskeheten at vi ikke har alle svarene. Det er ingen som skal få lov til å si til deg at du ikke er verdt noe bare fordi du har et problem i livet, eller ikke har løsningen på alt. Man vet aldri hvordan livet utvikler seg, og neste gang kan det være den personen som står i dine sko, mens du har det bra.

Vi håper her hos oss at du tar til deg alt det vi har forsøkt å fortelle og lære deg, det er aldri for sent og du er verdifull for noen her i verden, selv om du ikke føler det noen ganger. Ta deg en tur innom et av kontorene til Blå Kors ungdom og søk hjelp med de, og om det ikke er for deg selv, kom for en kompis eller for en i familien som du er bekymret for. Det er det modigste en kan gjøre her i livet, det å søke hjelp, og alltid så er det første steget det vanskeligste. Når du får profesjonell hjelp så kan vi love deg at du kommer til å føle deg bedre, nesten uavhengig av hva problemet opprinnelig var. Det er dette som Blå Kors spesialiserer på og de har bred erfaring med slike problemer og mennesker som er i slike situasjoner. De vet hva de kan hjelpe med.