Spillavhengighet

Det er mange utfordringer i våre liv nå til dags. Med alt som foregår rundt oss, alle stresser, har sine problemer, ingen snakker med hverandre og land som truer med å bombe hverandre hele tiden, så er det ikke rart at folk er nervøse innimellom. Det er heller ikke merkelig at de forsøker å finne en ventil, en slags utløsning for stresset de opplever i sine liv. En av de vanligste i Norge nå for tiden er spill på nettet. Det å spille på nettet har blitt mer og mer populært de siste årene. Delvis fordi det er så enkelt å gjøre, men også fordi folk ønsker litt spenning i en ellers ganske kjedelig hverdag, samtidig som man ønsker kanskje å vinne litt ekstra penger til å ha å rutte med.

Dette har blitt et så stort problem, ikke bare på nettet, men også på de fysiske maskinene, de enarmede bandittene som de kalles. Noen faresignal er om det påvirker dine forhold med andre mennesker, økonomien din eller arbeidslivet og privatlivet. Generelt om det har noen påvirkning i ditt liv bør du søke hjelp. Om du bruker mer tid, penger og energi har du sannsynligvis et problem.

Om du taper og umiddelbart tenker på hvordan du skal vinne pengene tilbake ved å spille enda mer, og du helt enkelt ikke klarer å si nei til å spille, eller å spille mindre. Har du lånt noen gang en sum med penger for å spille med, eller til og med betale spillegjeld så har du sannsynligvis et problem som må behandles før det går virkelig ille.

Du har kanskje møtt mennesker i livet som lyver til deg om deres problem, som sier at de ikke spiller, de har selvsagt problemer. De kan til og med ty til ulovlige handlinger for å skjule at de er avhengige av spilling. Om du er sur eller sint når du taper eller om du konstant tenker på å spille, om det påvirker oppførselen med de rundt deg. Blir humøret ditt påvirket så mye bør du søke hjelp. Det er ingenting flaut over det, alle har i visse tider i sine liv problem.

Det som er modig er å søke hjelp for det, å takle problemene dine, ikke bare for deg selv, men for alle rundt deg. Det første en bør tenke på er hvordan ens avhengighet påvirker de rundt en. Er det slik at hele hjemmet og kameratene dine er bekymret og har forsøkt å hjelpe deg, er det stor sannsynlighet for at du faktisk har et problem.

Det som er litt vanskelig nå til dags er at nettspilling er så anonymt og du kan gjøre det nær sagt hvor som helst og helt privat på telefonen din, at det er vanskelig for de som er i nærheten å plukke oppfaresignalene. Men man må huske på at disse selskapene ikke er designet for at du skal lykkes, de er laget for at selskapet skal tjene penger, og de bruker nær sagt alle midler til å lure deg til å spille mer. Føler du at du behøver hjelp, så er muligens Blå Kors ungdom det beste stedet å vende deg til. De har ekspertisen mange andre ikke har.